Besök på Särö skola

Igår (måndag den 17/9) var vi ute hos en halvklass från årskurs fyra i Särö skola. Det var elevernas första tillfälle med både micro:bit och bärbara datorer. Vi var en grupp på 12 elever och 3 pedagoger för att enkelt kunna introducera micro:bit.

Alla eleverna arbetade två och två – första uppgiften blev att skapa en namnbricka. Eleverna gjorde succé och på nolltid hade alla eleverna skapat sina egna namnbrickor. Lektionen rullade på och vi fokuserade mycket på variabler och hur de kan ändras för att avslutningsvis kunna bygga en hemmagjord tärning – nästa tillfälle på plats kommer vi att göra om tärningen så att eleverna alltid kan slå en sexa!

När lektionen avslutades och barnen fick tillbaka sina mobiler fick alla i uppgift att säga någonting till mig (lärare från Haja-kod på plats) – alla barnen gav oss en ordentlig self-confident boost. Jag fick bland annat höra att

“Jag trodde programmering var tråkigt, men det var SÅ kul!”,

“Världens roligaste lektion!” och “Det var så kul med programmering – när kommer du tillbaka”?

Med ett stort leende på läpparna lämnade vi Särö skola för den här gången och ser fram emot att komma tillbaka redan i nästa vecka!

 

 

Tack för superhärliga timmar hos er!

Haja kod logo

OM OSS

HAJA KOD introducerar programmering och digitalt skapande för barn och vuxna.

KONTAKT

Ingenjörsgatan 9
411 19 Göteborg
[email protected]

Haja kod logo

© Copyright 2020