V47 Flera skolor med flera event under samma dag!

Vi började veckan på Björkrisskolan där vi hann med tre event under samma dag! Vi träffade en trea, en fyra och en femma som alla fick testa på att programmera med micro:bit för första gången. Flera av eleverna hade gått på Digitalverkstans programmeringsverksamhet i Kungsbacka under tidigare termin och kunde visa sina klasskompisar vad en micro:bit var, vilket var superkul att se!

Veckan fortsatte med dubbelevent i Gällingekolan där vi träffade en fjärdeklass som delades upp i två delar för att de skulle hinna så mycket som möjligt under timmarna vi var på plats. Här körde vi med Ipads och precis som innan så blir uppstartsprocessen alltid lite längre än om eleverna eller pedagogerna arbetar med datorer. Tips! Se till att micro:bit appen alltid är nedladdad på alla iPads innan vi är på plats i skolan, det underlättar både för oss och för er :).

Sista stoppen för veckan var vårt första besök på Gullregnsskolan där vi träffade Andreas som vi introducerade till micro:bit – han hade lite erfarenhet sedan tidigare så undervisningen rullade på i ett hiskligt tempo och på 1,5 h hann vi med vad som tar det dubbla i ett klassrum, kul!

Tack för en rolig och inspirerande vecka!

//Teamet på Haja kod

Haja kod logo

OM OSS

HAJA KOD introducerar programmering och digitalt skapande för barn och vuxna.

KONTAKT

Ingenjörsgatan 9
411 19 Göteborg
[email protected]

Haja kod logo

© Copyright 2020