Hur du skapar ett konto på Github

1. Börja med att skapa ett konto på Github –> www.github.com
2. Välj det som heter “Free plan”. Github kommer alltid att vara helt gratis.
3. Du kommer att behöva verifiera att du angett rätt mailadress. Logga in på ditt mailkonto och tryck på att du verifierar din mailadress. Du kan hoppa över alla andra steg tills du kommer till sidan som ser ut på bilden nedan.
4. Nu är det dags att starta din första mapp på Github (På github kallas detta för repository). Klicka på knappen “Start Project” och bestäm vad din projekt skall heta. Använd INTE Å,Ä eller Ö i ditt projektnamn, skriv kort under “description” vad ditt projekt skall vara t ex “en sida om mig”. VIKTIGT, du måste klicka i där det står “Initilaze this repository with a README”, om du inte gör detta så kommer github gå in ett sk “Hard Core developer mode”, vilket gör att hela kontot blir nästan omöjligt att använda. Klicka på “Create Repository”.
5. Klicka på “Upload files” och ladda upp din index.html fil som du har skapat. För att kunna spara på Github så behöver du göra något som kallas för “Commit”. För att vara en bra programmerare så beskriv gärna vad du laddar upp för att du viud ett senare tillfälle ska veta vad du har laddat upp om du skulle vilja ladda upp en ny fil med nya saker i vid ett senare tillfälle.
6. Kanonbra! Nu kan du se att din fil blivit uppladdad. Gå till “Settings”- sidan och scrolla ner till det som kallas för “Github Pages Section” – Välj “Masterbranch” och Tryck på “Save”
7. Om du laddar om sidan så kommer Github att ge dig en “url” som du kommer kunna se din sida på. Spana in och se hur det blev!
Haja kod logo

OM OSS

HAJA KOD introducerar programmering och digitalt skapande för barn och vuxna.

KONTAKT

Ingenjörsgatan 9
411 19 Göteborg
[email protected]

Haja kod logo

© Copyright 2020