micro:bit kurs för skolan

Vad är micro:bit?
Micro:bit har tagits fram i samarbete med den Engelska staten och flera stora bolag så som Microsoft och Amazon för att öka intresset av teknik och digitalisering. Ursprungligen delades micro:bit ut till alla femteklassare i England. Micro:bit är en mini dator, inte större än att den ryms i fickan. Den har 25 stycken LED-lampor som kan programmeras så de visar text eller kan programmeras till att användas som en display till spel. Micro:bit har även flera häftiga inbyggda funktioner som t ex girometer, termometer och kompass. Bara kreativiteten sätter stopp för vad du kan bygga med den här lilla mini datorn.

En kurs i micro:bit är perfekt för pedagoger som vill lära sig programmering på ett enkelt roligt sätt. Micro:bit fungerar även utmärkt som läromedel i klassrummet både för stora och små. Vi har ett standard upplägg som vi arbetat med och visat sig mycket uppskattat och innefattar 6 kurstillfällen á 3h. Beroende på antal deltagare så är vi 1 eller 2 lärare på plats från HAJA KOD.

Tillfälle 1-4
Introduktion till programmering och micro:bit samt koppling till styrdokument
Inspirerande exempel på implementering i alla skolämnen

Tillfälle 5
– Reflektion lektion 1-4
– Djupgående funktioner
– Micro:bit Inventor’s kit för elever
– Workshop kod

Tillfälle 6
– Avslutande projekt
– Sammanfattning
– Tips & tricks för klassrummet

  • 6 olika tillfällen under 1 års tid á 3h.
  • Upp till 40 deltagare vid varje tillfälle
  • Vi skapar förståelse för hur en micro:bit fungerar
  • Lektionsupplägg och övningar deltagarna kan ta med tillbaka till sina respektive klasser.

Vi ger pris på förfrågan – skicka ett mail till [email protected] eller slå en signal på 070-219 08 52 så ser vi till att hitta något som passar er!

Kunskapskrav:

Här krävs inga förkunskaper. Vi kan anpassa nivån om det finns deltagare som redan testat på micro:bit och vill fördjupa sina kunskaper eller börja från början och gå igenom alla delar av micro:biten och hur man programmerar den.

Utrustning:

  • Egen dator eller Ipad
  • Om ni bokar den här kursen som skola kan vi tillhandahålla micro:bits eller om ni hellre vill göra ett inköp till er arbetsplats själva och använda dem – så kan vi hjälpa er med det också. Kontakta oss för mer information.

Vem är kursen till för?

Den här kursen är till för den som vill lära sig mer om micro:bit. Vi fördjupar vår kunskap inom generell programmering (blockeditor), strömlära och tekniska kunskaper.

Vem kan boka den här kursen?

Den här kursen brukar vara särskilt populär hos kommuner och skolor som vill öka kompetensen inom programmering och micro:bit i skolan.

Haja kod logo

OM OSS

HAJA KOD introducerar programmering och digitalt skapande för barn och vuxna.

KONTAKT

Ingenjörsgatan 9
411 19 Göteborg
[email protected]

Haja kod logo

© Copyright 2020