micro:bit kurs

En kurs i micro:bit? Kan det finnas något som lockar mer just nu efter att Regeringen infört programmering som ett obligatoriskt ämne i skolplanen från höstterminen 2018. Vi anpassar innehållet helt efter er organisation. Med micro:bit har vi möjligheten att anpassa vår kodeditor mellan blockprogrammering, Phyton och Javascript – vilket innebär att den här lilla mini datorn gör möjligheterna oändliga. Kursupplägget anpassar vi helt efter er men ett exempel kan se ut som nedan (Exempel kommun)

  • 8 tillfällen under 1 års tid á 3h.
  • 40 deltagare vid varje tillfälle
  • Vi skapar förståelse för hur en micro:bit fungerar
  • Lektionsupplägg och övningar deltagarna kan ta med tillbaka till sina respektive klasser.

Kunskapskrav:

Här krävs inga förkunskaper. Vi kan anpassa nivån om det finns deltagare som redan testat på micro:bit och vill fördjupa sina kunskaper eller börja från början och gå igenom alla delar av micro:biten och hur man programmerar den.

Utrustning:

  • Egen dator eller Ipad
  • Om ni bokar den här kursen som företag kan vi tillhandahålla micro:bits eller om ni hellre vill göra ett inköp till er arbetsplats själva och använda dem – så kan vi hjälpa er mot det också. Kontakta oss för mer information.

Vem är kursen till för?

Den här kursen är till för den som vill lära sig mer om micro:bit. Vi fördjupar vår kunskap inom generell programmering (blockeditor), strömlära och tekniska kunskaper.

Vem kan boka den här kursen?

Den här kursen brukar vara särskilt populär hos kommuner som vill öka kompetensen inom programmering och micro:bit i skolan.

Haja kod logo

OM OSS

HAJA KOD introducerar programmering och digitalt skapande för barn och vuxna.

KONTAKT

Ingenjörsgatan 9
411 19 Göteborg
hej@haja-kod.se
031-799 29 04

Haja kod logo

© Copyright 2018