v43 Nytt event hos Åsaskolan

Tidigt Måndag morgon var det dags för Haja kod att ge ut sig på nästa event i Kungsbacka kommun. Den här gången tog vi oss till Åsaskolan – där vi möttes av ett gäng förväntansfulla lärare. Vi pratade mycket om varför elever skall lära sig att programmera och också varför vi använder micro:bit som verktyg istället för att arbeta med t ex programmeringsspråk som Phyton, Java eller Javascript på en gång. Undrar ni vad vi svarade? Se nedan!

Idag är den största delen av programmerare vita män med högutbildade föräldrar och det vill vi såklart jämna ut med att introducera kod till en bredare målgrupp vilket vi tror och hoppas kommer bidra till ännu fler och bättre digitala produkter på marknaden. Enligt Stack Overflow så är ca 88% av alla programmerare män, varav 75% härstammar från Europa och 30% av dessa har högutbildade föräldrar. Om vi spanar på våra Svenska succé bolag som t ex  Spotify eller King för att  statuera ett exempel så kan vi se att dessa produkter har utvecklats av ett fåtal antal personer, men att bolagen idag anställer över 1400 personer var. Tänk själva – hur många bolag som introduceras idag är INTE beroende av en digitalprodukt eller härstammar från en digital plattform?

Anledningen till att vi använder micro:bit och blockprogrammering som verktyg för att lära ut programmering är att oavsett om vi skulle använda detta eller om vi använder vanlig programmering återkommer koncepten i alla språk. Om vi lär oss vad en variabel är i blockprogrammering så kommer det att vara samma koncept som om vi lär oss variabler i t ex Javascript – men blockprogrammering är lite snällare för en nybörjare!

Under Höstlovet har vi två olika event där vi introducerar både micro:bit till nybörjare i samarbete med Blå Stället och en heldagskurs i grundläggande webbutveckling tillsammans med Forza Fotball – är ni intresserade av att delta så anmäl er under kommande event – båda eventen är helt kostnadsfria!

Hoppas vi ses snart!

 

//Haja kod

 

 

Haja kod logo

OM OSS

HAJA KOD introducerar programmering och digitalt skapande för barn och vuxna.

KONTAKT

Ingenjörsgatan 9
411 19 Göteborg
[email protected]

Haja kod logo

© Copyright 2020