Övningar

En sida för övningar som ni kan använda för eget bruk eller i skolan. Övningarna finns i olika svårighetsgrader och inkluderar olika typer av material.

Lycka till!

Visa ditt namn med knapptryck

marker 10 min

Nu ska vi testa på att programmera med micro:bits inbyggda knappar A och B. Målet är att vi ska visa vårt namn när vi trycker på knapp A.

Läs mer

Sten Sax Påse

Kategori: spel

marker 20 min

Vi skall bygga ett klassiskt Spel - Sten Sax Påse. Du kan själv bestämma vad du vill ha för symboler eller om du vill lägga in egna regler för hur just ditt spel skall fungera!

Läs mer

Skapa en tärning

Kategori: micro:bit

marker 15 min

BBC har en inbyggd funktion som kan känna när man skakar den och den funktionen kommer vi att använda under den här övningen när vi skall skapa en digital tärning.

Läs mer

Namnbricka

Kategori: micro:bit

marker 5 min

Uppgiften är att skapa en Namnbricka som kommer att visa ditt och din kompis namn. Tanken är att namnet skall visas tills ni stänger av micro:biten.

Läs mer

Labyrint spel micro:bit

Kategori: micro:bit

marker 20 min

I den här övningen kommer vi skapa ett labyrintspel där målet är att lära sig och förstå hur de olika punkterna fungerar på ledskärmen och även hur vi lägger till ett eller flera villkor som skall visas.

Läs mer

Tjuvlarm micro:bit

Kategori: micro:bit

marker 10-15 min

I den här uppgiften bygger vi ett tjuvlarm som reagerar på ljusstyrka. Blir det ljusare än en viss grad så skall larmet ljuda.

Läs mer

Stegräknare micro:bit

Kategori: micro:bit

marker 5-10 min

BBC har en inbyggd funktion som kan känna av stötar och rörelse och den kommer vi att använda under den här övningen när vi skall skapa en stegräknare.

Läs mer
Haja kod logo

OM OSS

HAJA KOD introducerar programmering och digitalt skapande för barn och vuxna.

KONTAKT

Ingenjörsgatan 9
411 19 Göteborg
a[email protected]

Haja kod logo

© Copyright 2020