V44 Programmering för pedagoger

Under höstlovet V44 var det dags att besöka flera skolor ute i Kungsbacka för att lära ut programmering med micro:bit till pedagoger. Vi besökte Kullaviksskolan, Kapareskolan, Fjordskolan, Frillesåsskolan och Furulidsskolan. Pedagoger har varit utbildade för olika åldersgrupper men vi har hunnit med att undervisa pedagoger i spannet F-9. Vi har lärt oss mycket under dagarna och hoppas att pedagogerna haft det lika roligt som oss.

Vi märkte att flera passade på att boka in flertalet tillfällen för samma pedagoger under samma vecka för att verkligen komma igång och bygga upp självförtroendet inom programmering. Vi har fortsatt att lära ut fördelen av att använda variabler och vi har jobbat mycket med att jämföra blockprogrammering och Javascript för att förstå hur det ser ut i olika projekt.

Generellt känns det som att 2018 bjudit på mycket möjligheter för lärare som är intresserade av att lära sig mer inom programmering.
Kungsbacka Kommun har verkligen har bestämt sig för att satsa på programmering och erbjudit kurser inte bara i blockprogrammering utan även i Java och Phyton, heja Kungsbacka! Det är häftigt att se hur sådana här satsningar verkligen slår rot och skapar ett intresse!

Haja kod logo

OM OSS

HAJA KOD introducerar programmering och digitalt skapande för barn och vuxna.

KONTAKT

Ingenjörsgatan 9
411 19 Göteborg
[email protected]

Haja kod logo

© Copyright 2020