V41 Årskurs 6 och 9 jobbar tillsammans.

Den här veckan har vi varit och besökt Älvsåkersskolan för första gången. Vi kommer att träffa ett blandat gäng av elever som kommer från både årskurs 9 och även årskurs 6, detta för att kunna ta hjälp av eleverna för att sprida kunskapen av micro:bit till en större målgrupp i skolan.

Idag fokuserade vi främst på att komma igång med micro:bit och dess plattform. Här jobbade vi med både datorer och iPads då sjätteklassarna har datorer och 9onde klassarna alla har egna Ipads. Vi körde igång med de vanliga övningarna och insåg snabbt att grupperna som var uppdelade med en blandad kompott av 6 och 9:or lyckades absolut bäst och hjälpte varandra på ett otroligt bra sätt. Kul att se och det skall bli kul att följa elevernas utveckling under fyra stycken tillfällen.

v40 Frillesåsskolan Susann Aspling första tillfället. Den här veckan har vi besökt Frillesåsskolan och flera härliga pedagoger som vill lära sig att programmera med hjälp av micro:bit. Vissa av pedagogerna träffade vi redan förra terminen, men flera ansikten var nya och spannet på pedagoger var än större än senast vi var på plats. Beroende på årskurs i Frillesåsskolan så har alla elever antingen Ipads eller datorer vilket gör att det blir lite pill i början innan vi riktigt kommer igång eftersom alla har olika uppstartsprocesser.

Vi hann igenom flera olika övningar med fokus på att komma igång och känna sig bekväm med micro:bit dels som hårdvara men även i deras program så att alla som var med skulle våga testa på att ha en egen lektion i sina respektive klasser.- vi får följa upp nästa gång och se hur många som genomfört lektioner på egen hand!

Ses igen i nästa vecka!

//Haja kod

Haja kod logo

OM OSS

HAJA KOD introducerar programmering och digitalt skapande för barn och vuxna.

KONTAKT

Ingenjörsgatan 9
411 19 Göteborg
[email protected]

Haja kod logo

© Copyright 2020