Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/hajakods/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 8

KONTAKT

Ingenjörsgatan 9
411 19 Göteborg
[email protected]
070-2190852

V45 Besök hos flera skolor runtom Kungsbacka

Vi träffade Andreas på Gullregnsskolan som är ansvarig för programmering med micro:bits och idag fokuserade vi på att gå in på djupet med variabler, han fick bli utmanad med en del väldigt svåra uppgifter som han löste med bravur. Ett tips – testa själva att skapa Fibonaccis talföljd på en micro:bit :).

Vi hann besöka Tingberggskolan och träffa en härlig klass med årskurs 2 som aldrig hade testat micro:bits innan. Eleverna hade iPads och vi var tre stycken pedagoger på plats för att underlätta första fasen, dvs ihopkopplingsfasen mellan Ipads och micro:bits. Det vi fortsätter märka är att det är en längre startsträcka med iPads än vad det är med datorer när vi jobbar med micro:bits.

Vi träffade hungriga pedagoger på Åsaskolan som hade bra frågor varför programmering är viktigt i utbildningen samt varför vi använder micro:bit som grund för inlärning och inte “ett riktigt programmeringsspråk”. Svaret på den frågan är intressant och vi ser micro:bit som en perfekt plattform att få den grundläggande förståelsen för programmeringskoncept och att plattformen dessutom erbjuder programmering i Javascript som är något som är extremt populärt i dagens applikationer och på hemsidor.

Haja kod logo

OM OSS

HAJA KOD introducerar programmering och digitalt skapande för barn och vuxna.

KONTAKT

Ingenjörsgatan 9
411 19 Göteborg
[email protected]
031-799 29 04

Haja kod logo

© Copyright 2020

Sommarläger för barn!

Delta på Code Summer Camp som Linköping Science Park anordnar! Årets stora händelse för programmeringsintresserade barn. Code Summer Camp väcker intresset för teknik, problemlösning och kodning hos killar och tjejer oavsett förkunskaper. I år kör vi online!

Läs mer