V45 Besök hos flera skolor runtom Kungsbacka

Vi träffade Andreas på Gullregnsskolan som är ansvarig för programmering med micro:bits och idag fokuserade vi på att gå in på djupet med variabler, han fick bli utmanad med en del väldigt svåra uppgifter som han löste med bravur. Ett tips – testa själva att skapa Fibonaccis talföljd på en micro:bit :).

Vi hann besöka Tingberggskolan och träffa en härlig klass med årskurs 2 som aldrig hade testat micro:bits innan. Eleverna hade iPads och vi var tre stycken pedagoger på plats för att underlätta första fasen, dvs ihopkopplingsfasen mellan Ipads och micro:bits. Det vi fortsätter märka är att det är en längre startsträcka med iPads än vad det är med datorer när vi jobbar med micro:bits.

Vi träffade hungriga pedagoger på Åsaskolan som hade bra frågor varför programmering är viktigt i utbildningen samt varför vi använder micro:bit som grund för inlärning och inte “ett riktigt programmeringsspråk”. Svaret på den frågan är intressant och vi ser micro:bit som en perfekt plattform att få den grundläggande förståelsen för programmeringskoncept och att plattformen dessutom erbjuder programmering i Javascript som är något som är extremt populärt i dagens applikationer och på hemsidor.

Haja kod logo

OM OSS

HAJA KOD introducerar programmering och digitalt skapande för barn och vuxna.

KONTAKT

Ingenjörsgatan 9
411 19 Göteborg
[email protected]

Haja kod logo

© Copyright 2020