V46 Flera nya bekantskaper och lärdomar

Lärartillfälle med Åsaskolan, detta var vårt andra tillfälle tillsammans och den här gången hade det tillkommit ett par pedagoger som var intresserade av programmering med micro:bit. Vi började att repetera grunderna och gick sedan in på övningar för att få en djupare förståelse för variabler, vår erfarenhet är att variabler är något som behöver stötas och nötas för att de som programmerar verkligen skall förstå syftet. Eller vad tycker ni som testat att undervisa om variabler i programmering?

Kullaviksskolan fick sitt andra besök med ett flertal lärare som byggde vidare på sina kunskaper från första tillfället, vi blandade pedagoger med fritidspedagoger som speciellt efterfrågat att få lära sig mer om programmering i olika former för att kunna erbjuda sina elever något extra roligt.

Vi besökte pedagoger i Särö skola som var supertaggade för att lära sig massor på en gång! En del av pedagogerna hade testat på micro:bit och dess plattform innan och en del var helt nya till plattformen, detta fungerade bra då vi på Haja kod fick flera extra lärare som kunde bistå med kunskap och även förklara för sina kollegor hur de själva löst uppgiften tidigare.

Sist men inte minst vecka 46 hann vi besöka Iseråsskolan där vi träffade en femma som var mitt inne i studierna inför nationella proven, detta till trots så fick vi träffa en otroligt engagerad klass som löste uppgifterna med bravur! Vi hann till och med igenom grundläggande variabelkoncept och eleverna skapade räknare på nolltid, så häftigt!

Haja kod logo

OM OSS

HAJA KOD introducerar programmering och digitalt skapande för barn och vuxna.

KONTAKT

Ingenjörsgatan 9
411 19 Göteborg
[email protected]-kod.se

Haja kod logo

© Copyright 2020