Grunderna i webbutveckling – HTML & CSS – För skolan

Vad är Webbutveckling?
Webbutveckling sammanfattar flera olika tekniker som används när man bygger webbplatser dvs hemsidor. Webbutveckling är ett väldigt brett samlingsnamn och innefattar b la tekniker som kan bygga frontend, backend och koppling till databaser. Vanliga tekniker som används är HTML, CSS och Javascript som brukar kallas för grunden i Webbutveckling.

Den här workshopen är perfekt för elever som vill lära dig grunderna i webbutveckling och framöver kunna bygga din egna webbsida. Vi rekommenderar den här kursen för dig som är 10 år och uppåt. Här testar vi på att lägga till HTML element som t ex text, länkar och bilder. Vi avslutar kursen med att testa på att byta färger och styla våra hemsidor som vi byggt. Du kan enkelt spara ditt arbete online för att fortsätta bygga på ditt projekt när du kommer hem.

Vi erbjuder två olika workshops i Webbutveckling med olika tidsåtgång för att passa ert schema. Om ni är intresserade av längre kurser så rekommenderar vi att ni spanar in våra kurser.

Workshop upplägg
Tid: 2 timmar
Tema: Bygga din egna hemsida!

Tid: 3 timmar
Tema: Bygga din egna hemsida!

Vi ger pris på förfrågan – skicka ett mail till [email protected] eller slå en signal på 070-219 08 52 så ser vi till att hitta något som passar er!

Kunskapskrav:

För den här workshopen krävs ingen förkunskap.

Utrustning:

  • Egen dator – För den här kursen fungerar det inte med iPad

Vem är kursen till för?

Den här workshopen passar deltagare som testat HTML och CSS innan samt för de som aldrig hört talas om programmering.

Haja kod logo

OM OSS

HAJA KOD introducerar programmering och digitalt skapande för barn och vuxna.

KONTAKT

Ingenjörsgatan 9
411 19 Göteborg
[email protected]

Haja kod logo

© Copyright 2020