micro:bit för skolan

Vad är micro:bit?
Micro:bit har tagits fram i samarbete med den Engelska staten och flera stora bolag så som Microsoft för att öka intresset av teknik och digitalisering i England. Ursprungligen delades micro:bit ut till alla femteklassare i England. Micro:bit är en mini dator, inte större än att den ryms i fickan. Den har 25 stycken LED-lampor som kan programmeras så de visar text eller kan programmeras till att användas som en display till spel. Micro:bit har även flera häftiga inbyggda funktioner som t ex girometer, termometer och kompass. Bara kreativiteten sätter stopp för vad du kan bygga med den här lilla mini datorn.

En workshop i micro:bit är perfekt för elever från 8 års ålder. Här kommer vi tillsammans att gå igenom hur micro:bit och dess kodeditor fungerar så att vi tillsammans kan bygga ett spel, en bil eller varför inte ett bevattningssystem? Det här är en rolig och fartfylld klass som har syftet att introducera eleverna till kopplingen mellan blockprogrammering och extern hårdvara samt att bygga intresse för den digitala världen.

Vi har flera olika teman och förslag på olika spel och byggnationer. Efter workshopen kommer eleverna ha en bättre förståelse för vad blockprogrammering är och kopplingen till en extern hårdvara.

Vi erbjuder två olika workshops i micro:bit med olika tidsåtgång för att passa ert schema. Om ni är intresserade av längre kurser så rekommenderar vi att ni spanar in våra kurser.

Workshop upplägg
Tid: 1,5 timmar
Tema: Spel

Tid: 2 timmar
Tema: Spel och eller byggnationer.

Vi ger pris på förfrågan – skicka ett mail till [email protected] eller slå en signal på 070-219 08 52 så ser vi till att hitta något som passar er!

Kunskapskrav:

För den här workshopen krävs ingen förkunskap. För varje workshop går vi igenom grunderna i micro:bit och hur programvaran fungerar.

Utrustning:

  • Deltagarna behöver 1 dator eller iPad

Vem är kursen till för?

Den här workshopen passar deltagare som testat micro:bit innan och de som aldrig hört talas om programmering.

Vi går alltid igenom grunderna i micro:bit innan vi sätter igång programmeringen och har alltid flera olika teman och spel som vi bygger tillsammans.

Haja kod logo

OM OSS

HAJA KOD introducerar programmering och digitalt skapande för barn och vuxna.

KONTAKT

Ingenjörsgatan 9
411 19 Göteborg
[email protected]

Haja kod logo

© Copyright 2020