micro:bit nybörjarkurs

Det här är en rolig fartfylld klass som pågår under en och en halv timme eller två timmar beroende på antal deltagare. Syftet med workshopen är att introducera micro:bit till deltagarna och att de ska få bygga flera enklare applikationer. Under workshopens gång kommer vi att gå igenom hur vi bygger en namnbricka, stegräknare och en tärning.

Under workshopens gång är alla deltagare programmerare. Ni kommer att använda micro:bits kodeditor, micro:bit samt egen medhavd dator eller iPad. Efter workshopen kommer deltagarna ha en bättre förståelse för vad en micro:bit är, hur den kan användas i skolan och blivit inspirerade till att våga testa micro:bit i sina respektive klasser.

Kunskapskrav:

Här behövs inga förkunskaper alls!

Utrustning:

  • Egen dator eller iPad

Vem är kursen till för?

Den här kursen är till för alla som känner att de har en fördel av att lära sig grundläggande blockprogrammering samt koppla kunskaperna till en extern hårdvara. Den här kursen är för nybörjare!

Vem kan boka den här kursen?

Den här kursen är särskilt populär bland festivaler, bibliotek och andra institutioner som vill ha en workshop och själva bjuda in deltagare. Vi anpassar tid, längd och antalet deltagare så det skall passa just er!

Haja kod logo

OM OSS

HAJA KOD introducerar programmering och digitalt skapande för barn och vuxna.

KONTAKT

Ingenjörsgatan 9
411 19 Göteborg
hej@haja-kod.se
031-799 29 04

Haja kod logo

© Copyright 2018