Scratch Workshop för skolan

Vad är Scratch?
Scratch är en gratis programvara som MIT(Massachusetts Institute of Technology) har utvecklat speciellt för barn. Den går att öppna i webbläsaren https://scratch.mit.edu och är till för att introducera programmering för barn på ett roligt sätt. Eftersom det kräver Flash kan Scratch tyvärr inte användas på Ipads eller telefoner, men fungerar utmärkt på datorn. Genom att pussla ihop block kan barnen själva bygga spel, serier eller simulationer. Scratch är speciellt designat för att det skall vara enkelt att lära sig – testa själv!

En workshop i Scratch är perfekt för elever från 6 års ålder. Här kommer vi tillsammans att gå igenom hur Scratch fungerar så att vi tillsammans kan bygga ett spel, serier eller olika simulationer. Det här är en rolig fartfylld klass som har syftet att introducera eleverna till blockprogrammering och bygga ett intresse för den digitala världen. Vi har flera olika teman och förslag på olika spel, simulationer och serier. Efter workshopen kommer deltagarna ha en bättre förståelse för vad blockprogrammering är och hur det kan användas för att bygga häftiga och svårare spel.

Vi erbjuder två olika workshops i Scratch med olika tidsåtgång för att passa ert schema. Om ni är intresserade av längre kurser med återkommande tillfällen så rekommenderar vi att ni spanar in våra kurser.

Workshop upplägg
Tid: 1,5 timmar
Tema: Spel, Serier, Simulation

Tid: 2 timmar
Tema: Spel, Serier, Simulation

Vi ger pris på förfrågan – skicka ett mail till [email protected] eller slå en signal på 070-219 08 52 så ser vi till att hitta något som passar er!

Kunskapskrav:

För den här workshopen krävs ingen förkunskap. För varje workshop går vi igenom grunderna i Scratch och hur programvaran fungerar.

Utrustning:

  • Datorer

Vem är kursen till för?

Den här workshopen passar elever som testat Scratch innan och de som aldrig hört talas om programmering. Vi går alltid igenom grunderna i Scratch innan vi sätter igång och har flera olika teman och spel som vi bygger tillsammans. Om gruppen är väldigt ojämn har vi möjlighet att bygga två olika projekt där vi delar upp barnen efter tidigare kunskap i Scratch.

Haja kod logo

OM OSS

HAJA KOD introducerar programmering och digitalt skapande för barn och vuxna.

KONTAKT

Ingenjörsgatan 9
411 19 Göteborg
[email protected]

Haja kod logo

© Copyright 2020